Skogarderoben

20120917-215445.jpg

Idag hade jag en sån där ovanlig dag- en VAB’dag. Som nog egentligen inte behövt bli en VABdag men stämmer gärna i bäcken. Att sen vederbörande var lika pigg som vanligt och det nattliga illamåendet förmodligen bara berodde på slarv med maten igår – ja det gör inget. Förutom att man inser att man inte får slarva med just maten då. Men det gjorde inget att vara hemma.

Jag hann jobba undan massor och också lägga en fråga på Twitter om hur många träningsskor folk har och hur många de tror de behöver.

Jag blir inte förvånad över att man har mycket skor. Jag förstår det, det finns massa snygga skor och det är nog kul att matcha outfits om man har sinne för det. Och det är säkert många som har bra koll på sina skor- när de passar till vad.

Däremot att man anser sig behöva många par skor. Det förstår jag inte riktigt.

Jag är inte så brydd med skor. Jag är ju inte så brydd med kläder och utseende heller så det är nog rätt logiskt. Det är nog därför jag gillar Trimtex så mycket. Det är saker som gör sitt jobb men kommer aldrig promotas för de är snygga. De är rätt snygga men absolut inga modekläder och då trivs jag bäst. De funkar när som och är otroligt sköna och gör det de ska vare sig det är att vara kompression eller skydda mot regn.

Jag diskriminerar inga märken och det finns lite av varje i garderoben men jag bryr mig helt enkelt inte så mycket. Och det avspeglar nog min skogarderob också.

Jag tycker jag behöver ett par bra skor för terräng. Jag skulle gärna springa hela tiden i mina älskade bästabästa adizero XT men jag får för mig att jag sliter den där superba sulan om jag har dem på asfalt också.

Så jag har ett par asfaltsskor: adizero Boston. De funkar ju även ypperligt på typ Lidingöloppet där det är terräng light. Men de är så gamla och slitna så de gått sönder så jag skaffade ett par nya asfaltskor: Brooks Pure. Jag älskade dem ända fram tills jag sprang nästan 7 mil i dem och fick en skum smärta i hålfoten. Den gick över när jag tog av dem. Så nu får de vara till kortare pass- max 4 mil. Haha. Jag vet. Paradigmskifte ultrastyle. Sorry.

Sen vill jag undvika stukningar och gillar att träna styrka i sk barfotaskor. Vilken oxymoron. Man har skor på sig. Tunna skor då. Tåskor- ”fötterskor” som Lillan säger. Jag har två par. Lite extravagant men bytte till mig ett par av Annelie när jag skulle uppgradera mina trailskor. Ett par Speed och ett par (tror jag) Bikila. De använder jag för kortare pass och för löpskolning.

Jag tycker inte jag behöver fler. Jag vill gärna ha fler fina men, ja, jag ids som inte riktigt. Nu kan jag dock tänka att jag behöver ett par riktigt bra lånspringarskor för asfalt. Och ett par att växla XT’na med när jag sen springer TEC 16 mil.

Och det tänker jag att jag ska hinna innan mars. Så skogarderoben är komplett just nu.

Dubbar? frågar ni. Ja under vintern köper jag såna där från Biltema för en hundring och sätter på asfaltsskorna. Så löser det sig så bra så.

Man lägger sitt krut där man tror det brinner bäst liksom.

Idag har jag tränat lite styrka i parken med två mammor på vår lilla återvändsgränd. Lillan var med också och lade pinnar och barr på oss när vi gjorde plankan. Lite armhävningar, grodhopp, svingar, burpees, rodd, planka. Lite prat om barn, jämställdhet, döden och livet. En bra fin kväll. En bra dag.

Imorgon är en till.

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

3 Responses to Skogarderoben

  1. jag är extremt nöjd med mitt twittersvar. att jag behöver 1 par. punkt. att jag sedan har 42 par till är enbart för nöjes skull. man behöver nog bara ett av allt. tights, partner, hårsnodd…?

    • Annie says:

      Ja allt är relativt. Jag tycker jag behöver fler än ett par men det är ju för att jag kan tänka så. Vissa hävdar ju att man inte ska ha skor alls :). Jag har förstått att folk tror att jag har massa skor och ville förtydliga hur jag ser på saken.

  2. Mattias Skantz says:

    Du har många skor å framförallt rena skor…Jag har bara ett par jag springer i, sen ett par gamla som jag har till vardags för skor är ju som skönast när de är rejält ingådda å precis innan de faller i bitar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: