Fyll vardagen med rätt saker

Mina bihålor ogillar flygresor och kroppen ogillar att kastas ut och in ur luftkonditionerade lokaler och svarar med att bli förkyld. Tack för den. Det är verkligen ingen fara men jag vilar och dricker varmt och låter det läka ut. Så endorfinstinna mjölksyrepass med fartfokus det får ni vänta lite och läsa om!

Nu är det verkligen vardag. Det är knökat på tuben på morgonen. I mitt badrum hänger galonbyxor i storlek 98/104 cm på tork och havregrynsgröten puttrar klockan sju, strax efter ”tankar för dagen” på P1. Väskor packas i och ur och jag har en triljard med post-itlappar där allt jag tänker göra, från att sälja en vas på Blocket till att ändra i stadgarna för den ideella föreningen står nedkladdade.

Det. Kommer. Bli. Tjyvtjockt! Bara i september ska jag på kurs i Strömstad en vecka (avancerad revision för storbolag- mycket roligare än det låter), utbilda mig till löpcoach, rodda vårt tält på Lidingöloppet, dona med ett långpass på Lidingöbanan och gärna hinna åka till landet, ta mig ut i skogen både med Gofisen och för mig själv med löparskorna på. Jag vill hinna träffa vänner, se en film. Baka bröd. Göra klart hemma, sy gardiner NEJ! Sy gardiner gör jag inte där går verkligen gränsen! Simträna med SPIF där jag gått med. Yoga på atmayoti, yogayama och gärna få in meditationen i vardagen igen. Igår satt jag i tio minuter innan ”sat nam” blev ”zzzzz”.

Ja ni hör. Och ni känner igen er. Och jag vill skicka med en så fin berättelse och en tanke inför den här veckan, den här hösten. Fritt ågergiven från en bok jag läst:

En professor stod framför sin  filosofiklass och skulle påbörja en föreläsning. Han hade en stor majonnäsburk som var tom. Han fyllde den till bredden med golfbollar och frågade klassen om burken var full? Ja det var den svarade alla. Då tog han fram en skål med småsten som han lät singla ned och fylla utrymmet mellan golfbollarna. Återigen frågade han klassen om burken var full? Ja, svarade de.

Då tog han en skopa med sand som rann ned och fyllde utrymmet mellan bollarna och stenarna. Återigen frågade han klassen om burkenvar full och fick svaret ”ja”.

Då tog han fram två koppar kaffe han haft under bänken och hällde i under publikens skratt.

Han förklarade att hade han börjat i andra änden, med först kaffe, sand, småsten så hade han aldrig fått i golfbollarna.

Sen förklarade han för klassen:

”Golfbollarna är det viktigaste i ditt liv, din familj, hälsa, dina vänner. Småstenen är ditt jobb, din bil, ditt hus. Sanden är alla andra småsaker som inte betyder något. Fyll livet med det viktigaste först, annars får det inte plats bland allt annat.”

En elev  frågade vad kaffet stod för och professorn svarade att han var glad för frågan. ” Kaffet står för att oavsett hur mycket du har i ditt liv så finns det alltid plats för en fika med en vän”.

Jag älskar den här, ser den på nätet på flera ställen. Den hjälper mig att sortera ut, när det en onsdag mellan vattenpöl och kontorskaffe är rörigt och känslan av att man vill allt men inte hinner något förföljer en dagarna igenom.

Ha en riktigt fin måndag!

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

5 Responses to Fyll vardagen med rätt saker

 1. fin berättelse. precis så är det.

 2. Har hört den som bröllopstal. Fint då med! Kramkslas o varmchoklad!

 3. Andréa says:

  Verkligen fint skrivet/tänkt/berättat! Vardag är ändå rätt skönt trots att stressen ständigt ligger på lur tycker jag. Jag har lätt för att stressa upp mig alldeles för mycket i onödan ibland. Det ska bli min utmaning i höst. Att ta ett djupt andetag och sedan ta det viktigaste först.

 4. Malin says:

  Tänkvärt som alltid! Sambon säger att jag tänker för mycket, men ibland tror jag att jag tänker EFTER för lite 🙂

 5. Annie says:

  Sara- ja det är ju så lätt att glömma!
  Sofy- ja i vinter. kramkalas och termos med choklad! hurra!
  Andrea- ja man får påminna sig hela tiden annars dras man bara med i virveln- så lätt!
  Malin- KLOKT tänka EFTER mer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: