Just idag var jag stark # Arvika Triathlon

20120721-182514.jpg

20120721-182553.jpg

20120721-182617.jpg

Vilken dag! Solen har strålat och Arvika ikapp med den.
Nervositeten släppte när jag duckade i vattnet för uppvärmning. Vatten är mitt element och det var samma känsla som inför Sto Tri.
Jag tog några simtag på årets andra simpass. Galet! Tänkte jag och garvade. Simglasen immade igen.
När starten gick var jag långt ut åt vänster. Vi var bara 12 tjejer. Alla utom jag, Anneli och en till tjej såg otroligt rutinerade ut.
Jag fick några armbågar och fötter i ansiktet och tappade rytmen men sen så använde jag mina gamla surfmuskler och simmade som .. En Gnu?
Ja fort gick det iallafall för det var väldigt många cyklar kvar när jag kom upp. Simmade nog på 30 för det var en bit upp till ”tidmattan”. Hade 32 in dit och var tredje tjej. Hur gick det till? Drack lite Perpeteum och trampade ur mig våtdräkten. Var väldigt snurrig.
Upp på cykeln. Fin torr bana. Men snäva svängar. Annie fegar. Men vilken cykel jag har!!! Många for runt på sina tempohojar och uppförs blev jag omkörd till det där wowowow ljudet men på utfördlöporna körde jag om två stycken. Merry bara rullar ifatt och jag hänger med. Jag gav verkligen allt in i motvinden men det tog tid att svänga. Eldade på publiken överallt och vrålade lite för det är så bananas alltihop. Kom in på 1:18 som ändå var lite bättre än StoTri. Benen var det inte mycket kvar av nu. Stapplade in till växling och hade lite småångest över 10 km på två betongklossar.
Målet var ju att ligga sub 5 men det gick inte. Trodde jag. Sprang som ett onyktert troll och kunde inte bestämma vad som var värst – bak eller framsida lår. Hejade på alla jag mötte, speciellt tjejerna. Var 4a ut sa speakern. Blev bara omsprungen av en tjej- men var 6a i mål- hur gick det till?
Iallafall. Inför fjärde varvet på löpningen- stapplingen för mig, så såg jag söta Åsasom fotade och hejade! Jag var all smiles, inte andfådd men mina ben var slut efter allt. Såg också att om jag bara drev på så skulle jag klara 2:48 som ju var min tid från StoTri som kag ville slå.
Det gjorde jag. Med 5 minuter och lite skrap på pannbenet. 49 minuter slutade löpningen på men är tveksam till om det var hela 10 km.
2:43 slutade det här fantastiska äventyret på i tid. I wow vad jag kan när jag vill så var det en omätbar känsla.
Att bli påhejad på rungande värmländska och få heja in fantastiska Annelie i mål med god marginal under 3 timmar och bli pigg direkt efteråt var också relativt oslagbart.

När vi raggarduschat oss inne på en mataffär så tog vi med kebab och pizza och tittade på stafetten. Elit på galna tempohojar varvat med pappor med chipsmagar, en pensionärstjej med raketfart och coola mammor och små kids som springer på ren livsglädje. Familjer som hejar på de sina. Inramat av Glafsfjordens fina vatten och i stan långa rader med raggarbilar som cruisar. En helt fantastisk dag!
Jag och Annelie som faktiskt bara träffats två gånger tidigare har hunnit prata om livet och kärleken och allt däremellan och även kommit fram till att det självklart är Merry som Annelie ska cykla Ironman i Kalmar på. Förra året fick jag låna cyklar av Sara och Magnus så i pay it forward anda lånar jag självklart ut min räcer!
Nu avslutar jag kvällen ute i solen
med en vattenmelon och njuter av att ha låtit mig själv vara det bästa jag kan just idag. Ha en fin kväll, och som alltid-tack för att just du delar mina äventyr!

20120721-201156.jpg

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

12 Responses to Just idag var jag stark # Arvika Triathlon

 1. jessica says:

  Grym du är! Massa grattis!

 2. Andréa says:

  Grymma du!! Stort grattis till en fin prestation och placering!

 3. grymt. grattis!! 🙂

 4. Du är fantastisk, så starkt jobbat! Grattis

 5. Ulrika says:

  Grattis till en bra prestation! Du är en stor inspirationskälla

 6. Wanja says:

  Jag skulle nog säga att du alltid är stark. Men, otroligt bra jobbat!!

 7. coyntha says:

  Just idag? Nää, du är alltid stark. Du är bäst!
  Så underbara bilder! Grattis igen. kramar

 8. Ingmarie says:

  Du är bäst! Grattis!!!! Och kram!

 9. Carina says:

  Grattis!!! Vad grym du är Annie!!!

 10. Håkan T says:

  Sjukt bra din galning 🙂

 11. Jan-Erik says:

  Grattis och vilken härlig helg du och Annelie fick i Arvika. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: