Tacksamhet

Det är svårt att få fram alla vinklar av en händelse i ett blogginlägg. Sara läste igenom till glimten i ögat men påpekade just att jag kanske ska vara snäll mot mig själv. Det är helt rätt! Och det är jag!

Och vad är snabbt egentligen? 40 minuter på milen? 60 min på milen? 40 km/h? Snabbhet är inget absolut kvantitativt mått. ”Ett bra träningspass”- vad är det? Det kan ingen säga. Det kan alla uppleva. Om jag jagar 40 km/h så är det där jag är just nu. Min utmaning. Du har dina utmaningar. Och mina är inte bättre än dem, dina inte bättre än mina.

Each to their own är ett motto jag ofta låter rulla i huvudet när jag frestas att jämföra sig med andra.

Jag har skrivit det förut men det tåls att upprepas-perspektiv. Huvudbry över hur träningen går får för mig som glad amatör aldrig växa till en proportion som omfattar att det förföljer mig efter eller före passet. Det är något jag gör för att det är kul, det får mig att må bra, träffa fantastiska vänner, och viktigast för mig: vara utomhus i naturen. Jag gillar utmaningar. Jag gillar mål och ibland är det tidsmål. Men inramningen är njutning. Därför är jag väldigt bra på att komma iväg på hårda träningspass, men har lite svårt att genomföra dem så hårt som jag tänkt. Som igår när jag nästan grät av storheten i att rulla fram på tom landsväg under klar himmel i min pappas hemtrakter med ben som bara ”ah ok då”.

Eftersom jag älskar att vara utomhus och röra på mig, så funkar lång löpning, gärna i fjällen, alldeles perfekt- därav mitt ultrafokus. Jag fascineras av att se hur jag utvecklats det senaste året och leker med tanken på hur långt jag kan orka, hur fort kan det gå och då mer och mer specifikt och avvikande- hur skulle jag lägga upp att genomföra en Ironman? Sen har jag större planer som jag inte sätter i skrift än.

Idag har varit en jättefin dag. Jag är en högtempo-tjej men fördelen med att vara rätt mycket ensam med ett barn är att man hinner njuta väldigt mycket. Det är bara jag och Lillan hos faster på landet nu och dagarna är enkla. Lillan är en väldigt glad, energisk, vild men resonlig tjej ( som jag fast jag är oresonlig 🙂 )och vi har otroligt roligt tillsammans bara vi två. Inga tider att passa, inga andra att ta hänsyn till. Jag har eoner av tid att göra saker långsamt och bara njuta och känna tacksamhet. Idag, speciellt har det vällt över mig och stigit som en våg inombords. Tacksamhet!Glädje! Åh vad bra jag har det! Vad lycklig jag är!
Jag satt där mittemot min största kärlek på ett fik inne i Karlskoga och såg hur hon skyfflade tomater och köttbullar och dissade pastan och fick göra som föräldrar gjort i alla dess tider ”en för mamma…”. På en av många lediga dagar. Att bara sitta där och svara på varför det var citron i vattnet och var pippin tokig och tusen andra frågor som jag vägrar undvika utan har massa tid till att reda ut.

Pröva kläder i en provhytt med massa speglar och tänka att tja- sådär ser jag ut! Helt ok! Inte köpa något trots att det var 2 för 1 på rean för precis som Lillan sa- ”du har ju en sån hemma mamma”.

Måla alla tjugo naglar på de där små händerna som sen inte kan vara still ens 10 sekunder. Göra blåbärspaj. Läsa en bok till vid nattningen. Googla på Alice Tegnérs texter bara för de är så fina. Titta hur solen går ned bakom värmländska rullande kullar. Tänka att det ser ut som himlen tvättat jorden med allt regn och göra en till paj när den första tog slut. Äta det som är gott, äta tills man är mätt. Sova när man är trött och eftersom Lillan väcker faster först- sova tills man vaknar själv.

Det är så enkelt. Det är så underbart. Det är livet just just nu.

Jag har bestämt att jag ska tatuera mig på vänster underarm. Det är en tatuering jag kommer se ofta och jag letar efter ord som jag vill ska påminna mig om hur jag vill leva mitt liv. Tacksamhet är ett av dem.

20120718-215518.jpg

20120718-215554.jpg

20120718-215544.jpg

20120718-215526.jpg

20120718-215535.jpg

20120718-220158.jpg

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

7 Responses to Tacksamhet

 1. coyntha says:

  Tack! Tack för ett underbart inlägg!
  Jag är tacksam för att få läsa dina tankar.
  Tack för att du är precis som du är…

 2. Nina says:

  Ja Tacksamhet är bra! Lycka till i helgen!

 3. Andréa says:

  Så fint att jag blir tårögd.

 4. Ingmarie says:

  Du gör mig alltid glad i magen och varm i hjärtat! Och nu blev ju jag också sugen på något så galet som ett triatlon. Med MTB och bröstsim..;-)

 5. Cath says:

  Fint! Din lilla sötnöt kan skatta sig lycklig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: