Söndagscirkelträning

 Men hallå vilken konsert!!

Pearl Jam har inte spelat i Sverige på 12 år och verkade inställda på att ta igen det. 3 timmar pågick spelningen med en setlist som hade mig och min kompis Helena i extas. Vi stod och skrålade och vrålade och hoppade och svängde hela tiden. För de som inte var så inbitna fans blev det kanske lite långt när Eddie högg in på sin andra vinpava och skuttade runt på scenen men för min del hade de gärna kunnat spela en timma till!

Av mitt partajande blev det inte så mycket men det förvånade väl ingen. Två glas bubblig rosé och en glass!   Men en rolig kväll var det!

Idag var det dags för träning med en av ”Mina mammor”. De har varit igång nu i två veckor och tampas med att få tid till träningen med två små barn, jobb och få till barnvakter på semestern. Dessutom är det inte alltid så lätt att vara bortbjuden, speciellt till kanske andra barnfamiljer där snabbmackisar och köpesköttbullar dyker upp på bordet.

Vi försöker planera i förväg, vara förberedda och planera in enkla mellanmål som man kan ha med sig. Båda har lite problem med en axel och en har problem när höften belastas för mycket så programmen ändras allteftersom.

Idag hade jag planerat två styrkecirklar. Den första med fokus på större muskelgrupper och den andra på mindre.

Första cirkeln- efter uppvärmning genom att jogga ca 5 minuter och sen göra en fartökning på tartanbanan såg ut såhär:

10 armhävningar med rotation

10 svingar med kettlebell

10 grodhopp

10 rodd på varje sida med stöd av rastbänk för att succesivt kunna göra det på ett ben (ungefär som när man står i startposition av draken)

10 burpees

Detta gjorde vi tre varv. Jag gav mig in i leken också och gjorde mina hopp upp på muren.

Efter det så gick vi på en mindre cirkel:

10 fällknivar (man kan göra dem med lite böjda ben)

10 ryggresningar mot boll

10 axelpressar på varje sida med långa steg och ”bålfokus” samtidigt.

Det var varmt och svettigt idag också. J var jätteduktig och har utvecklats bra på bara två veckor så nu ska jag lägga till lite mer längd och intensitet i löpningen i deras program.

Veckans träning och nästa

Det blev väl inte riktigt som jag tänkt men rätt bra ändå den här veckan:

Måndag: Lätt styrka Tisdag: 30 km i 5:40 fart eller var det 5:50? Onsdag:återhämtning 30 km cykel Torsdag: lätt jogg 5 km Fredag: 1,8 km simning, Lördag: backintervaller 8 km Söndag: Styrka

Nästa vecka är lite knepig för jag är själv med Ebba fram till torsdag eftermiddag. Drömmen är att få till 2-tusingar imorgon  måndag. Styrka på tisdag och sen simma med SPIF Triathlon torsdag. Känns helt galet. Massa duktiga triathleter och så kommer jag med mina Buttricks simglasögon och sprattlande armar men man kan säkert lära sig något. Precis innan ska jag få behandling på Access Rehab så jag hoppas inte sabba den med mitt viftande i vattnet.

Fredag blir det ett kort pass och lördag blir det längsta passet sen TEC. 42 195 kuperade meter närmare bestämt. Det ska bli jättekul- om det bara inte blir för varmt. Då ska jag bara jogga runt. Jag har inte råd att ta ut mig i värme. Just nu ser det ut att vara nära mitt drömväder- 16 grader och regn. Jipski!

Ha en fin söndag!

 

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

2 Responses to Söndagscirkelträning

  1. Carina says:

    16 grader och regn på lördag låter ju som en dröm!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: