The stuff I am made of

20120627-223342.jpg

Nej det rullar inte på nu. Alls. I min lilla värld. I det stora perspektivet är allt så bra så bra. Men om jag inte ser till det här lilla så funkar inte det stora. Jag måste stå stadigt när jag ska rädda världen och flytta berg.

Igårkväll gick jag bland gångarna på Maxi och letade det ena avvikande föremålet efter det andra. Tårtbottnar? Girlanger? Japp, 3-årskalas! Det är nu jag känner mig tafatt som mamma. Hur gör man? Vad förväntas? Gick där med Pearl Jam på högsta volym i öronen och tänkte hur stolligt allting är. Nästa år blir det kalas i skogen!

Min mamma kom idag igen, tog hand om det där stoppet i hon, städade min uteplats som gud och alla andra glömde. Jag jobbade på vid matbordet och hade en tuff kontrovers på telefon. Som lämnade mig otroligt frustrerad. Galen. Svordomarna räckte inte till. Tårarna brände. Jag var tvungen att sticka ut och mamma tog hand om Gosefisen två timmar till.

Tanken var 15 km extremen i Ursvik. Det är 2,2 kilometer dit, kuperade de med. Igår fick jag massage av Mia på AccessRehab och Martin knäckte min SI-led. Så otroligt stel i musklerna i ryggen och axlarna. 5 mil förra veckan och 8 km återhämtning i måndags. Skulle inte vara några problem.

Redan vid sluttningen upp till Ursvik så kändes det stumt i låren. Det vore helt fantastiskt att hinna sova precis som man ska, äta helt rätt och tima passen så att återhämtningen och superkompensationen timades. Men det är inte så jag jobbar. Jag har min utgångspunkt och den är attträna när jag kan. Vila det bästa jag kan. Äta det bästa jag kan.

Nästa chans att träna ett längre pass utan att dra i alla trådar jag har, är söndag. Så idag skulle det vara tufft.

Och det var det. Det gick långsamt långsamt. Tanken var att trycka på i backarna och försöka ligga på 5:40 fart som snitt. Det gick inte. Det gick inte alls. Jag var trött efter bråket innan. Jag är trött från lite mer träning än vanligt. Jag behövde lera, skog, ensamhet. Syreupptagning. Skallrens.

Jag försökte fortsätta hålla iallafall styrfart och efter cirka 12 kilometer började det lossna. Älskade underbara knasiga kropp. Problemen, skiten, den lämnade jag i den sörja av lera och gegga som utgjorde extremespåret idag. Trampade rätt igenom. Steget är mycket bättre nu. Jag älskar rotiga stigar men när det är som ett kärr mitt i spåret så är det inte leran jag räds utan att halka så bäckenet far åt pipsvängen igen. Jag har inte access till naprapat förrän tidigast 6e juli och behöver två ben rakt under överkroppen tills dess.

Fick skarva sista biten för det var dags att avlösa mamma hemma men kunde ändå trycka på i 5:00 fart i någon kilometer, tog tvärslut i backen vid 11 kilometer men dundrade på utför för att öva in det snabba steget man behöver utför Ottfjället. Tog mig i mål och trampade på riktigt bra sista backen hem som annars brukar suga ordentligt. 17 viktiga kilometrar. Kom hem och såg ut som jag gjort precis det jag gjort. Lerig innanför strumporna. ”Varför?” sa Lillan.

Det är det här jag är gjord av. Pyssel och stök och lånade minuter för att egonjuta i lera. Stuff dreams are made of.

Imorgon är det kalas och jag hoppas jag räknat rätt på antal vuxna och barn. Godis i påsarna till fiskdammen lyser med sin frånvaro för jag har förstått att det är så man gör. Det blir en lång dag med rodd och stök och om jag på något sätt skulle få till det så skulle jag ta den här vackra cykeln som står här som klädhängare och cykla den fort och galet längs tomma Sthlmsgator men det kommer säkert en tid för det.

En tid för ledigt är det nu iallafall bara det där sista löser sig imorgon. Frånvaron är satt på mailen till 20/8. ”Va, ledig 7 veckor!?” säger folk. Ja det är en vecka mindre än jag tänkt och visst jobbas det lite under tiden, men bara med roliga saker. Kreativa saker. Framtidssaker.

Nu- sova baske mig. Rodda 3-årskalas kräver vila likt inför ultra! Sov gott!

20120627-223359.jpg

20120627-223352.jpg

20120627-223348.jpg

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

4 Responses to The stuff I am made of

 1. Katarina says:

  Kram på dig!
  Har lärt mig att allt går i perioder – speciellt efter jag fick barn. Periodvis flyter allt på, periodvis har man oflyt. I perioder har barnen trotsiga veckor mot sina föräldrar, i perioder går de bara runt och ler mot dem, osv. Ibland är alla olika perioder i synk och mycket jobbigt kommer samtidigt, men när det är bra perioder som synkar är det underbart!! Din tid / period med flyt kommer! Kämpa på. Allt gott!

 2. Nina L says:

  Du får mata på genom kalasmodden också. Det du ger kommer tillbaka, bara att hojta så har du nog många som ställer upp och stöttar! Anpassa dig så lite som möjligt! Klart ni ska ha kalas i skogen nästa gång! Vi hade t.ex. piratkalas, med en peruansk kapten som simmat över atlanten, skattjakt med guldpengsspår och korvgrillning – och då är mina barn höstbarn så det blev lite friskt humör i duggregnet. Grattis till lilla Ebster och hennes coola mamma.

 3. Lite kalastips från mig som har två barn sm är något lite äldre än din Gofis. Vi har alla våra kalas utomhus även tjejens och hon fyller i december. Funkar bra och känns bra! Jag, som själv är extremt sockerkänslig, vägrar godis utan stoppar ner pysselsaker, en min leksakbil och lite såndant. Ofta begagnade grejer, ungarna bryr sig inte, dessvärre brukar jag känna mig tvugnen att förklara för föräldrarna barför barnen varken får godis eller NYA saker i påsen (klart pysselsakerna är oanvända, men bilarna köper jag t ex på loppis sov).

  Min poäng är att jag upplever det som att det finns en norm för hur barnkalasen ska se ut och att det känns lite too much för mig – jag är inte beredd att ställa upp på den, men jag vill samtidigt inte utsätta mina barn för att bli mobbade rför deras tråkiga föräldrar som vägrar godispåsar liksom.

  En balansgång, men den funkar.

  • Annie says:

   Tack ! Ja vi har kalaset ute, massa hjälp från grannar och stoppat i pennor o hårsnoddar :). Vi skapar en ny norm tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: