Korta intervaller och lycka till imorgon!

20120601-214353.jpg
<br /
Terrängpussar på strumporna.

Jag har börjat bli nervös inför vissa pass. När jag vet att jag testar var jag är i förhållande till mitt mål. Idag började jag garva lite- hallå jag ska springa hem från jobbet. Men jag har tänkt att det ska gå undan. Och jag vill att intervallerna ska bli perfekta. Teknik, kadens och såklart: fart!

Det regnade, blåste snålblåst och var kallt. Redigt kallt om tassarna. Jag älskar det här vädret! Önskar jag skulle sprungit imorgon! Jag värmde upp i 6-tempo. Var hungrig för hade hamnat mitt i lunchtiden. Likt Skalman så ringer mat och sovklockan rätt hårt.

Häpp! Tanken var 10 x 400 meter längs den kuperade vägen hem. Vila: 200 meter. Lång vila men i nuläget är det viktigare att det faktiskt går lite fortare under de 400 än att jag inte kommer ned i flås för då blir det aldrig någon fart. Dessutom är jag lite seg i benen sen Åre så vill gärna få ned flåset.

Nuff said. Jag är som vanligt trögstartad så de första 4 gick nog på 4:40 fart. Mitt mål är att springa 400 m intervaller på 4:00-4:10 fart. Efter 5 stycken började den här ultraturtlen att vakna till och det blev plattare. Lyckades få till några i 4:20 fart och tog en 11e faktiskt bara för att jag kan. För att jag lever.

Ja och hur känner jag sen då när det inte alls går så fort som jag vill? Jo jag sporras. Jag rackar inte ned. Jag kollar om det rör sig framåt och nja det gör det väl inte just nu. Men jag får så sällan till de här optimala veckorna. Är glad att jag får till träningen och tar i så det ryker. Det mest fantastiska är avsaknad av smärta!

Jag funderade lite på om det här med kläder imorgon. Det är nästan rekordkallt och jag älskar att springa ju kallare det är.Skulle jag springa, en varmblodig sköldpadda, så skulle jag ha korta shorts, kompressionsstrumpor, linne, vantar och pannband. Så kan jag riva av det när jag blir varm. För hellre frysa asset av sig vid starten än bli för varm och svettas lite för mycket och få blåbärssoppa i artärerna i 4,2 mil. Men där har ni min filosofi. Jag lånar ut bästa Trimtexjackan till min grymma granne som ska springa. Konstaterar att det är hur många som helst jag känner som ska springa, allt från flera kollegor, ultrarävar som Jan-Erik, Rappatassar, Andrea, Conny m. fl och jag ska försöka heja på alla jag ser. Till hjälp har jag lilltjejen med sitt mantra” heja heja bja jobbat”.

Mamma hade bakat kladdkaka idag till min planerade grillfest som slutade i inomhuskalas. Tre stycken kakor. Jag har ätit en hel själv. Så kolhydratladdat ja. I sympati.

Lycka till så otroligt mycket ni som springer imorgon- ha så kul om det är första gången. Ta ut dig så du nästan kräks om du är frisk och siktar på en viss tid.

Vill ni heja med mig så ses vi på S.t Eriksplan!

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: