Morgonlöpning

När man har en liten en hemma så handlar mornarna om att komma iväg till dagis och sen till jobbet. Det är inte stressigt. Det är mysigt. Imorse kom Ebba med sin slitna gosekanin, håret på ända och så där sömnsammetsmjuk som bara en liten snart 3-åring kan vara och sa ” jag vill mysa med dig i sängen”. Och då gör man det och vet att man alltid om ca 15 år kommer önskat att man myst mer. Investerar i myskontot liksom. På tal om investeringar.

När hon sen sover hos sin pappa så har man en morgon som liksom är hur fri som helst. När man bara har sig själv att ta reda på så har man eoner av tid. Jag har oftast haft det brådis till jobbet. Men inte nu. Det är säkert brådis i ett mindre perspektiv men jag har lagt ned brådskandet och nu tänkte jag göra något jag längtat efter- springa på morgonen. Före frukost.

Det var min melodi förut. Kroppen visste direkt vad det handlade om. Sen jag fick barn har jag nog gjort det..två gånger!?

Kommer bli en chock för systemet och jag har just konstaterat att jag är frisk så  det här första passet ska inte gå fort. Men sjöarna en morgon…sen frukost och DN och sen jobb. Det ska bli fantastiskt!

Föreläsningen hos Specialistkliniken var kul! Det var inte så mycket revolutionerande nytt om löpteknik men intressant att höra det här med att det är ungefär samma skadefrekvens på de som använder dyra uppbyggda skor och de som köper några på typ Rusta. Träffade Wanja också- det var roligt.

Mia bjöd som vanligt på you can do it känsla och skratt. Jag blev så sjukt sugen på GAX 100 miles..går den tävlingen liksom? Mia älskar 400 meters tartanbana. Jag älskar A-B lopp har jag insett. Det ”värsta” med att springa 8 mil i snöglopp med galensmärta är att man liksom ” jaha 16 mil med fäste under fötterna, hur svårt ska det vara då?”. Farligt farligt. Men härligt härligt. Idag kom verkligen suget efter 100 miles. 16,1 mil. Det kom inte efter målgång på TEC. Inte veckan efter. Det kom nu. SMACKABANG.

Men nu börjar vi med 6 kilometer jogg utan smärta och snorkaos före frukost. SÅ tar vi resten sen. Här är cykeln förresten. Jag funderar fortfarande.

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

8 Responses to Morgonlöpning

 1. Löplust says:

  Ja, visst är det farligt? När man får den där ”Hur svårt kan det vara?”-känslan. Jag är inte riktigt på 100miles ännu, men har i alla fall anmält mig på ett nytt 50miles i sommar. Black River Run – ska du med?

 2. Ingmarie says:

  Älskar dina funderingar om investeringar.Jag tycker du ska slå till på cykeln! Det är ju bara pengar! Tänk vad mycket kul du kommer att ha med den!
  Och visst är morgonträning underbar. I alla fall när man väl kommit upp och ut… 😉

 3. Andrea says:

  Jag sitter just ny och njuter av en frukost i min ensamhet. Lugn och ro! Sedan ska jag mysa lite med en 15-månaders innan jag springer till jobbet. Livskvalité!

 4. Nina L says:

  Skönt att du måa fint igen! Själv har jag tandrotsinflammation på tjänsteresan, ser ut som en hamster… Sprang ändå nio fina lugna längs Genevesjön imorse, men Sumpans två sumpar är ju mysigt det med 😉
  Jag tänker också ”hur svårt kan det vara”, och försöker bortse från att alla andra tänker ”hur knäpp får man vara”!!!

 5. Orkar du springa fullt ut innan frukost?

  • Annie says:

   Hej! Nja! ” Fullt ut” kan man ju alltid springa men det kanske inte blir så fort på morgonen och det sliter lite säger en del! För min del har det varit helt ok förut att köra kvalitét på morgonen men nu är jag ovan !
   Nu hade jag ingen förväntan på att det skulle bli mer än jogg och passar på att planera in lugnare pass tidigt och håra helst på kvällen. Så svaret är egentligen nej! Inte före frukost! 🙂

   • Okej jag hajjar ;)! Kanske en smoothie och vänta 45 minuter så är man stark som tusan!!!

   • Annie says:

    Ja lite protein innan gör att kroppen ” blir lugnare” med nedbrytningen! :). Jag kan tycka att man ju är sådär härligt utvilad på morgonen och det gör att det nästan känns lättare! Lycka till !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: