Investeringar i min hälsa och träning

Ibland kostar det. Ibland gör man en investering. Det särskiljer man i redovisning och vi revisorer tittar ofta på gränslandet däremellan. I redovisning och årsredovisningar är det syfte, nyttjandeperiod och skatteregler som styr vad som kan vara en investering eller kostnad. Och lite annat. Jag tror inte ni vill läsa och jag orkar bannemig inte skriva om’et! :).

När jag tittar på utgifter i form av tid och pengar så gör jag också det utifrån om det är en investering eller en kostnad. Att jobba mindre är en invstering i min dotters uppväxt och min lycka. Att köpa lite dyrare mat, men som just är mat och inte ett hopkok av ämnen det är en investering. Att äta mycket färska bär, som kostar en del, det är en investering.

Att ”lägga pengar på” låter inte så roligt men att tänka över vad det är pengarna går till och sen göra medvetna val det kan leda till att man minskar kostnaderna i livet och ökar investeringarna. Ni som kan lite ekonomi förstår då att resultatet blir bättre och balansen ökar på tillgångssidan samt att det fria egna kapitalet ökar. Ibland är ekonomi fantastiskt för att förklara saker. Investeringar skriver man sen av över några år. Och så gör man nya. Vissa saker- som konst, skriver man inte av. De anses ha ett beständigt värde.

Jag står inför tre investeringar den här veckan. En är rätt liten- jag ska på föreläsning hos Specialistkliniken. Lära mig mer om löpningens biomekanik och att utvecklas som löpare- samt lyssna på MarathonMia! Det ska bli jättekul och jag hoppas ta med mig mer input och kunnande.

Sen ska jag köpa en ny Garmin. Hos Runners Store förstås men behöver göra det när Martin är där och vi har inte lyckats synka våra kalendrar än. Ska försöka få till det innan Kristi Himmelsfärdshelgen. Den investeringen gör att jag kan träna bättre. Jo för så är det. Jag älskar att kasta allt vad teknik och mätning heter åt sidan och ränna ut i skogen vind för våg men nu vill jag träna mot tidsmål och jag sporras fantastiskt av att se min fart på armen. Det var det som gjorde att vissa varv på TEC gick så bra. Säger jag att jag ska springa sub 6 tempo per varv så gör jag det. (ja när jag inte har en nerv ikläm alltså).

Sen. Har vi det som den stora funderingen om investering kontra kostnad rör sig om. En Merida Race Lite 904. Gulp. Ni som följer bloggen vet att min svaga punkt i triathlon är cykling. Jag gillar inte att cykla och tror att jag ska rasa omkull när det går fort. Men. Jag tror att jag kan älska det. Jag vet att jag för att hålla som löpare behöver alternativ träning, speciellt under semestern. Jag vet att jag ska köra triathlon var det lider. Jag behöver en cykel.

Ja. Det är mycket pengar. Funderar. Vill ha. Kommer cykla massor det vet jag. Vad gör ni för investeringar?

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

6 Responses to Investeringar i min hälsa och träning

 1. Wanja says:

  Kloka och korrekta resonemang som vanligt. Jag irriterar mig dock enormt på att våra matkostnader stigit sen vi gick över ännu mer till riktig mat! Inte konstigt att hälsa blir en klassfråga när det kostar mer om man vill äta riktiga råvaror och mat med näring i!

  Då ses vi ikväll! Kul!

 2. coyntha says:

  Vilken fråga! Jag investera massa pengar i vad jag gillar. Det hade inte gjort förut. Jag investerar med mina två coach: Andreas och Madde. Och alla andra ”grejer” som jag behöver för att göra vad jag gillar mest: springa!
  🙂
  Bra investering för hälsan ute och inne! 🙂

 3. så rätt så rätt 🙂

 4. Nina says:

  Jag tycke du skriver mycket bra!

  Hmmmmm är lösögonfransar en kostnad eller en investering, hmmmmm 🙂

 5. Malin says:

  Åh, så ekonominördig jag känner mig när jag sitter och småler åt liknelserna. Men väldigt bra skrivet! Investeringar måste ju motiveras och hemma måste verkligen t ex dyrare men renare mat motiveras grundligt för att inte ”delägaren” ska knorra 🙂 Angående Meridan, köp! Har en likadan fast årsmodell 2008 och är sjukt nöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: