Lyssna på kroppen

Kroppen är smart den. Den skickar en massa finfina signaler som är väldigt tydliga om man inte dränker eller kör över dem.

Folk älskar att säga att ” man ska lyssna på kroppen” och oftast menar de att man ska vila.

Men ibland måste man se förbi signalerna för att få ett större välmående långsiktigt.

Som att genomföra det där träningspasset fast man är lite seg, inte äta en påse godis istället för mat för att man är sugen på det. Ja, ni förstår!

Signaler som smärta är det rätt lätt i det här samhället att köra över. I med smärtstillande och så dövas de där så viktiga signalerna. Jag tar aldrig smärtstillande, förutom under TEC då det var det eller att ge upp totalt.Har jag ont, så är det för något är fel. Tar jag bort det onda så går jag gissningsvis på som att ingenting har hänt

Just nu skickar min kropp ganska sura signaler. Jag har varit noga med att vila efter TEC. Tre mil på två veckor och så har jag börjat öka belastningen denna vecka. Löpningen går bra. Men när jag ska köra styrkeövningar såsom fällkniven och armhävningar då skriker mina revben och min ljumske gör ont långt inne någonstans. Jag och min nerv har börjat komma lite bättre överens även om det inte ger sig.

Signaler! Protest! Då är det dags att reagera. De här signalerna behöver jag hjälp att tolka för de säger inte rakt ut att jag ska vila, men att något är knas.

Så idag tog jag mig till fantastiska Mikael på Kiropraktorkompaniet. Han gick först igenom nervsystemet för att utesluta att min ischias beror på något allvarligt i diskarna. Så verkade det inte. Vidare till revbenet. Här vet jag ju att jag dragit en intercostal muskel och att det kan bli ärrvävnad som sen är lätt att reta. Nu är det riktigt surt och jag fick laserbehandling på den.

Sen var det ljumsken. Det verkar vara något bursa-aktigt (små blåsor kan man säga) som är inflammerat.

När jag var hos läkaren så fick jag utskrivet anti-inflammatoriska tabletter som jag inte hämtade ut. Men nu gjorde jag det och hoppas att de ska hjälpa ljumsken och revbenen. Nerven..ja den lever sitt eget liv.

Ont i halsen hade jag också morse även om jag nu kan konstatera att det måste vara pollen. Men ingen ide att försöka tampas med någon Hammarbybacke idag. Kände mig som värsta skurken som övergav mina andra bergsgetter men jag tror vi kan bli ännu fler nästa vecka när det inte är några Arosmaror och Kungsholmen Runt dagen efter.

Apropå Kungsholmen Runt så hämtade jag ut hjältens nummerlapp på Runners Store och det var mayhem där! Träffade på Mirre och Petra på två röda- det var schmockat med folk och att titta på ny Garmin med Martin i lugn och ro får bli en annan dag.

Istället- fredagsmys med Kesella blandat med dipmix och gurkstavar. Joråsatte sattserru.

Ska heja på alla er som springer K-holmen Runt imorgon! Här har ni lite fredagsgodis:

20120504-184922.jpg

20120504-184927.jpg
Adidas löparkjol och en riktig lättviktare från Saucony

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

5 Responses to Lyssna på kroppen

 1. Wanja says:

  Ja, det gäller att lyssna på rätt signaler! Du gjorde helt klart rätt ang backpasset. Hoppas du får ordning på kroppen!

  Ang garmin så kan jag tipsa om Forerunner 310xt, den är ung samma som 305:an men lite uppdaterad, fortfarande stor och ful men enkel och funktionell och med betydligt bättre batteritid än flera senare modeller. Min 405a dog hastigt och olustigt förra veckan och efter en kort rekognisering valde jag en 310:a, har sprungit med den 3 ggr än så länge och känner mig väldigt nöjd.

  Lycka till hjälten imorgon! Får man önska ett gästinlägg om hans resa? Helt otroligt att han kan springa lopp redan!

 2. pladuska says:

  Kommer heja från mitt jobb imorgon!heja heja!

 3. Ingmarie says:

  Var försiktig om du nu äter de där anti-inflammatorisa för de är ju även smärtstillande.
  Lätt att tro att kroppen är piggare/helare än vad den säger…
  Gurkmeja är mycket bättre! 🙂 Dessutom helt biverkningsfritt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: