Ingen plats för skräp

Det har varit en helt galen vecka. Jag har lagt allt annat utom FLYTT från 78 till 46 kvadratmeter åt sidan. I andra hand.

Träning. Jobb. Projekt under våren. Det bullar upp sig och att göra listan för vecka 3 på detta fantastiska år 2012 är enorm. Och inte är jag klar i lägenheten men det är bara allt som ska upp på väggarna som är kvar.

Jag försökte springa idag igen. Gick sådär. Drog ett 5,5 km pass i 5:20 tempo men ville verkligen ha tid för Ebba idag och det är svårt att skaffa barnvakt utan att göra ett stort jäkla projekt av det. Någon måste ju liksom komma hit och passa henne. Eller jag måste åka och lämna henne någonstans. Stort projekt för egotid. Men idag ställde hjälten upp och byggde tågbana och Ebba var lyrisk och mamma fick ladda med lite endorfiner.

Ser fram emot nästa vecka då jag drar igång med träningsprogrammet igen. Såhär lite har jag inte tränat på en vecka sen dackefejden.

Jag gillar metaforer. Liknelser. Att tolka saker som pågår för att förstå annat som är mer subtilt. Den här lägenheten har inget städskåp. Ingen sån där garderob där man kan gömma saker i man inte orkar ta tag i. Finns inte plats för det.

Och det är precis så jag vill att det ska vara. För hur det än är så tynger och stör det. Om det finns där och det inte bara går att kasta ut det som de vanliga soporna man ackumulerar varje dag. Småstrunt, gliringar. Pikar. Avundsjuka och missunsamhet. Småstress och småoro. Det kan man rensa ut om det kommer från folk som inte är nära. Men sånt som grävt sig fast. Det måste man ta itu med och det måste ut. Annars måste man gå förbi den där garderoben dag ut och dag in. Man kan inte bara hiva ut allt. Det går inte i vanliga hushållssopor. Måste sorteras. Och det kan vara saker eller personer som är bra att ha kvar. Trots allt. Eller återanvändas, fast i annan form och skepnad.

Ja man kan metaforera på hur länge som helst. Men det är just det jag tar med mig av den här flytten. Jag går rätt in i den här vårterminen med fullt ös på jobbet med bokslutsrevisioner, deklarationer, jobb med vår Lidingöloppssponsring, Lidingöloppet on Tour, Tjejmarathon. Min egen träning mot mina mål. En växande energisk dotter. Ingen plats för skräp nu.

Bjuder på lite flyttar-in-bilder o bilder från Råstasjön som var långfärdsskridskoparadis idag. Ha en fin kväll!

20120115-190223.jpg

20120115-190347.jpg

20120115-190436.jpg

20120115-190506.jpg

Annonser

Om Annie
10% Ultra. 20% mountains 10% water 10% yoga 10% asphalt 30 % trailblaze. 10% music. 100% love.

4 Responses to Ingen plats för skräp

  1. Det måste vara skönt att ha det gjort 🙂 åh det är ju inte så lite träning att kånka och bära heller för den delen…

  2. Shaman says:

    Väldigt bra metafor. Kloka ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: